Ante Dozan

Većinom poznat svim Osječkim i šire ljubiteljima dobre hrane i okusa za Vas u dvorani Antea kuha velemajstor fiša, roštilj jela, čobanca i ostalih delicija Ante Dozan.
Ante Dozan u ranom djetinjstvu otkriva užoj obitelji talent prema kuhanju i već početkom drugog desetljeća svog života preuzima dirigentsku palicu u obiteljskoj kuhinji.
Logičan nastavak daljnjeg školovanja za jedno od najstarijih zanimanja na svijetu – kuhar nastavlja u rodnom Osijeku, bruseći zanat po poznatim Osječkim I Hrvatskim restoranima, predstavljajući mikrookruženje po zemljama Europe (Mađarska, Luxemburg, Slovenija) .
Natjecateljski duh usađen od malih nogu, odrastajući uz dva brata i sestru koji i danas jesu jedni od najvećih kritičara Antinog kuhanja, dodatno je došao do izražaja spoznajom – mogu pobijediti.
Izdvajamo samo neka od Antinih dostignuća: Međunarodni prvak u kuhinju fiš paprikaša 2013., trostruki Državni prvak u kuhanju fiš paprikaša 2013., 2015. i 2016. g., Državni Viceprvak u spremanju roštilj 2014. g., dvostruki Osječki prvak u spremanju roštilja 2014. i 2015. i veći broj zlatnih i srebrnih medalja osvojenih u raznoraznim organiziranim natjecanjima u Hrvatskoj.
Ako se niste uvjerili u veličinu kuhanja Ante Dozana, predlažemo da nas posjetite i kušate hranu koju sprema kuhar koji je rekao da mu to nije zanimanje već jednostavno sudbina.